Tagliatelle med paprikakräm och skinka

18
2
Tagliatelle med paprikakräm och skinka

En busenkel rätt som är perfekt att bjuda på när barnen är hungriga och tiden är knapp - Tagliatelle med en umamirik, krämig sås på paprikapesto, grädde och broccoli. Garnera med flatrökt skinka och ät er mätta. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Tagliatelle med paprikakräm och skinka

Ingredienser

4 portioner
250 g broccoli
4 port tagliatelle
130 g paprikapesto
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 förp flatrökt skinka eller skivad örtkryddad kyckling (à ca 150 g)

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Tips

Spara lite av pastavattnet och rör ner det i såsen så blir pastan krämigare. Pastavattnet innehåller stärkelse och det gör susen för såsen!

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Johan

2017-05-04

Mer studentmat från Ica. Det var helt ok smak, men det känns erbarmligt simpelt och enkelt. Ännu ett recept i matkassen som innehåller pasta och grädde, med lite nödtorftig smaksättning. VI skickar med lite skinka som ni kan tugga på till den gräddstuvade pastan. 700 kronor påsen, ka-ching! Usch.

Ellen

2017-05-02

Bra vardagsmat, snabbt och lättlagat. 6 åringen som kan vara kräsen åt med god aptit. Krydda med fördel maten lite extra.

Näringsvärde per portion

Energi 3033 KJ / 725 kCal
Fett 37 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden