Gräddig köttfärssås med paprikapesto

19
1
Gräddig köttfärssås med paprikapesto

En klassisk rätt med en lite annorlunda kryddning! Här rörs paprikapesto ner i såsen, och den späds även med grädde och mjölk. Äts ihop med kokt pasta, och syrliga små körsbärstomater. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Gräddig köttfärssås med paprikapesto

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spaghetti)
ca 500 g
nötfärs
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
130 g
paprikapesto
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Tips

Stek gärna med en pressad vitlöksklyfta med färsen och smaka av såsen med något starkt, tex cayennepeppar eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Ulf

2019-10-23

Jättegott! tyckte alla i familjen. Vi hittade förvisso ingen paprikapesto så vi tog pesto rosso istället. Sen slängde vi i en tsk sambal oelek för lite bett. Mumsigt!

Näringsvärde per portion

Energi 3364 KJ / 803 kCal
Fett 43 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept