Gräddig köttfärssås med paprikapesto
En klassisk rätt med en lite annorlunda kryddning! Här rörs paprikapesto ner i såsen, och den späds även med grädde och mjölk. Äts ihop med kokt pasta, och syrliga små körsbärstomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
ca 500 g nötfärs
2 tsk olja
salt
peppar
130 g paprikapesto
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
250 g körsbärstomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Gör så här
Tips
Stek gärna med en pressad vitlöksklyfta med färsen och smaka av såsen med något starkt, tex cayennepeppar eller sambal oelek.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3364 KJ / 803 kCal
Fett43 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g
Kommentar
Jättegott! tyckte alla i familjen. Vi hittade förvisso ingen paprikapesto så vi tog pesto rosso istället. Sen slängde vi i en tsk sambal oelek för lite bett. Mumsigt!
Ulf
2019-10-23