Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Gräddig köttfärssås med paprikapesto

En klassisk rätt med en lite annorlunda kryddning! Här rörs paprikapesto ner i såsen, och den späds även med grädde och mjölk. Äts ihop med kokt pasta, och syrliga små körsbärstomater. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek köttfärsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör i pesto, grädde och mjölk. Låt sjuda i 5 minuter.
  3. Skär tomaterna i halvor.
  4. Servera pastan med köttfärssåsen och tomaterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Tips

Stek gärna med en pressad vitlöksklyfta med färsen och smaka av såsen med något starkt, tex cayennepeppar eller sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 130 g paprikapesto
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 250 g körsbärstomater

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3364 kJ / 803 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer