Pastasallad med räkor och green goddess-dressing

På jakt efter en krämig pastasallad? Prova detta recept med saftiga räkor, rostad mandel och den trendiga green goddess-dressingen – en krämig sås gjord på yoghurt, örter och avokado som ger salladen en vacker grön färg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4 portioner
400 g pasta
ca 1 förp skalade räkor i lake (à 440 g)
1 dl rostade mandelspån
Green goddess-dressing
1 avokado
2 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl plockad persilja (1 1/2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
1 riven vitlöksklyfta
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stGår dressingen att förbereda i förväg eller bör den göras först före servering?
Anna
Hej Anna! Jag skulle nog bara göra den nån timme eller två i förväg. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Nä, detta var ingen höjdare, kommer inte att göra den dressingen fler gånger. Kändes knappt som en hel rätt. De rostade mandelspånen var bäst
Lotta
Fantastiskt gott!
Mitra
Riktigt god dressing!
Maria
Gott & fräscht! Min dotter önskade lite creme fraiche i dressingen nästa gång - & det blir en nästa gång!
Cecilia
Gjorde två versioner. En med matyoghurt och en med olivolja. Den med olivolja blev mycket godare.
Alexander
Så gott! Tog lite mer örter än i receptet.
Lena
Mycket gott och krämigt! Hade lite svårt att mixa så adderade vatten och olja till dressingen. Annars var det enkelt att laga.
Julia