Pastasallad med räkor och green goddess-dressing

På jakt efter en krämig pastasallad? Prova detta recept med saftiga räkor, rostad mandel och den trendiga green goddess-dressingen – en krämig sås gjord på yoghurt, örter och avokado som ger salladen en vacker grön färg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Ingredienser
4 portioner
400 g pasta
ca 1 förp skalade räkor i lake (à 440 g)
1 dl rostade mandelspån
Green goddess-dressing
1 avokado
2 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl plockad persilja (1 1/2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
1 riven vitlöksklyfta
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stGår dressingen att förbereda i förväg eller bör den göras först före servering?
Anna
Hej Anna! Jag skulle nog bara göra den nån timme eller två i förväg. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Nä, detta var ingen höjdare, kommer inte att göra den dressingen fler gånger. Kändes knappt som en hel rätt. De rostade mandelspånen var bäst
Lotta
Fantastiskt gott!
Mitra