UNDER 45 MIN | Medel

Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Servera risonisallad till grillat! Här smaksätter vi risoni med saffran och blandar med salladslök, morot och spenat till en ljuvlig ljummen sallad. Rostad mandeldressing blir pricken över i:et.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rostad mandeldressing: Rosta mandeln i en stekpanna. Mortla mandeln grovt med salt. Tillsätt övriga ingredienser till dressingen.
  2. Risoni: Koka upp vatten, buljongtärning och saffran. Koka risonin 10 minuter. Häll av och blanda med olja.
  3. Ansa och pensla grönsakerna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla salladslök och morötter tills de får färg och mjuknar lite.
  4. Skär grönsakerna i mindre bitar och lägg upp på fat med risonin och spenaten. Servera med dressingen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Rostad mandeldressing
  • 1 dl skalad mandel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
Risoni
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 250 g risoni
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök (à ca 125 g)
  • 1 knippe små morötter (à ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2322 kJ / 555 kCal