Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
Servera risonisallad till grillat! Här smaksätter vi risoni med saffran och blandar med salladslök, morot och spenat till en ljuvlig ljummen sallad. Rostad mandeldressing blir pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Rostad mandeldressing
1 dl skalad mandel
1/2 tsk salt
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 krm chiliflakes
Risoni
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp saffran (à 1/2 g)
250 g risoni
1 msk olivolja
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
1 knippe små morötter (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g
Kommentar
Väldigt gott! Kommer ta mindre salt nästa gång. Grillade grönsakerna utan olja och åt med stekt halloumi (vilket förstås bidrog till sältan).
Rakel
2022-10-27