Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

4
0
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Servera risonisallad till grillat! Här smaksätter vi risoni med saffran och blandar med salladslök, morot och spenat till en ljuvlig ljummen sallad. Rostad mandeldressing blir pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Ingredienser

4-6

Rostad mandeldressing

1 dl skalad mandel
1/2 tsk salt
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 krm chiliflakes

Risoni

1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp saffran (à 1/2 g)
250 g risoni
1 msk olivolja
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
1 knippe små morötter (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2322 KJ / 555 kCal
Fett 31 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden