Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Servera risonisallad till grillat! Här smaksätter vi risoni med saffran och blandar med salladslök, morot och spenat till en ljuvlig ljummen sallad. Rostad mandeldressing blir pricken över i:et.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing

Ingredienser

4-6 portioner

Rostad mandeldressing

1 dl  skalad mandel
1/2 tsk  salt
1   hackad vitlöksklyfta
1/2 dl  olivolja
1 krm  chiliflakes

Risoni

1 l  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
1   förp saffran (à 1/2 g)
250 g  risoni
1 msk  olivolja
1   knippe salladslök (à ca 125 g)
1   knippe små morötter (à ca 300 g)
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1   påse färsk bladspenat (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott! Kommer ta mindre salt nästa gång. Grillade grönsakerna utan olja och åt med stekt halloumi (vilket förstås bidrog till sältan).

Rakel

2022-10-27

Näringsvärde per portion

Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Sallad med räkor och risoni
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödgrön risonisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön risonisallad
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm risonisallad med citrusyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga