Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mandelrårakor med muskotfräst spenat

Spännande råkakor kryddade med garam masala och mandelspån som serveras med fräst bladspenat och en härlig yoghurt med muskot och hot bengal chutney. Himmelska smaker från Indien.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mandelrårakor: Skala och riv potatisen grovt, gärna på matberedarens rivskiva.
  2. Krama ut vätskan. Blanda med mandelspån, garam masala och saltet.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek rårakor i omgångar. Lägg upp på tallrikar.
  4. Fräs hastigt bladspenaten i en het panna med lite olja.
  5. Salta, peppra och strö över lite nymalen muskot.
  6. Fördela spenaten på ena halvan av rårakorna. Rör ihop yoghurten med hot bengal chutney. Skeda detta över spenaten. Vik över den andra halvan. Ät genast.

Ingredienser

  • olja
  • 2 påsar bladspenat (à 150 g)
  • salt och peppar
  • nymalen muskot
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl hot bengal chutney
Mandelrårakor
  • 1 kg potatis
  • 1/2 dl mandelspån
  • 2 msk garam masala
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer