Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Pizza bianco med halloumi och zucchini

Med tortillabröd som pizzabotten går det på ett kick att göra egen pizza! Här toppar vi den med färskost, mozzarella, zucchini och riven halloumi. Citronskal och rostade mandelspån blir pricken över i:et.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C. Ställ in en plåt i ugnen.
  2. Lägg tortillabröden på bakplåtspapper. Bred på färskost och strö över mozzarella och halloumi. Skiva zucchinin tunt och fördela på.
  3. Grädda ca 8–10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Toppa med citronskal och mandelspån.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, laktosfri mozzarellaost och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mozzarella och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 mellanstora tortillabröd
  • 150 g färskost
  • 125 g mozzarella
  • 200 g grovriven halloumiost
  • 1/2 skivad zucchini
  • finrivet citronskal
  • rostade mandelspån att toppa med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 602 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer