Pizza bianco med halloumi och zucchini
![Pizza bianco med halloumi och zucchini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_194067/cf_259/pizza_bianco_med_halloumi_och_zucchini.jpg)
Med tortillabröd som pizzabotten går det på ett kick att göra egen pizza! Här toppar vi den med färskost, mozzarella, zucchini och riven halloumi. Citronskal och rostade mandelspån blir pricken över i:et.
Samarbete med:
Santa Maria
![Pizza bianco med halloumi och zucchini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_194067/cf_259/pizza_bianco_med_halloumi_och_zucchini.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 Santa Maria tortillabröd Original Medium
150 g färskost
125 g mozzarella
200 g grovriven halloumi
1/2 skivad zucchini
finrivet citronskal
rostade mandelspån att toppa med
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, laktosfri mozzarellaost och laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, mozzarella och halloumi mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett32 g
Salt4.02 g
Kolhydrater52 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt! Passar bäst som förrätt, tilltugg eller bufférätt i denna utformning. Kraftigare pizzabotten krävs för att bli mätt annars. Proportionerna i receptet tål att varieras och citronskal kan med fördel bytas ut mot citronpeppar.
Therése
2022-07-19Mums! Var lite tveksam till citronskalet, men det höjde verkligen smaken! Tonåringarna var dock inte lika begeistrade. Klipp upp i "tårtbitar" så passar den perfekt på tapasbordet.
Ellinor
2020-12-30Riktigt gott men inte helt mättande. Jag behövde ta ut dom efter ca 6 min annars hade nog brödkanterna brännts vid. Nästa gång blir det mera ost än vad receptet anger, och mer som förrätt eller tilltugg än huvudrätt.
Linda
2020-07-05