Pastasallad med räkor och green goddess-dressing
På jakt efter en krämig pastasallad? Prova detta recept med saftiga räkor, rostad mandel och den trendiga green goddess-dressingen – en krämig sås gjord på yoghurt, örter och avokado som ger salladen en vacker grön färg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta
ca 1 förp skalade räkor i lake (à 440 g)
1 dl rostade mandelspån
Green doddess-dressing
1 avokado
2 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl plockad persilja (1 1/2 dl motsvarar 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar 1 kruka)
1 förp färsk bladspenat (à 65 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
1 riven vitlöksklyfta
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god dressing!
Maria
2024-10-06Gott & fräscht! Min dotter önskade lite creme fraiche i dressingen nästa gång - & det blir en nästa gång!
Cecilia
2024-07-29Gjorde två versioner. En med matyoghurt och en med olivolja. Den med olivolja blev mycket godare.
Alexander
2024-07-19