Pastasallad med knaperstekt bacon och paprikadressing
Superenkel och god pastasallad som smaksätts med en purédressing gjord på ugnsrostade paprikor, sambal, örter, majonnäs och laktosfri crème fraiche. Salladen blir extra matig när den toppas med emmenthalerost och knaprigt sidfläsk. Perfekt på buffén eller kanske när det blir dags för pick-nick i gröngräset.
Ingredienser
4 portioner
100 g laktosfri emmenthalerost (i bit)
300 g sidfläsk i bit
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
3 msk laktosfri crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk finhackad färsk oregano
400 g pasta (gärna fusilli)
salt
peppar
100 g rucola
Gör så här
Recept och bild från Valio.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4152 KJ / 992 kCal
Fett64 g
Salt3.6 g
Kolhydrater75 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer