Pastasallad med knaperstekt bacon och paprikadressing

41
0
Pastasallad med knaperstekt bacon och paprikadressing

Superenkel och god pastasallad som smaksätts med en purédressing gjord på ugnsrostade paprikor, sambal, örter, majonnäs och laktosfri crème fraiche. Salladen blir extra matig när den toppas med emmenthalerost och knaprigt sidfläsk. Perfekt på buffén eller kanske när det blir dags för pick-nick i gröngräset.

Skriv ut
Pastasallad med knaperstekt bacon och paprikadressing

Ingredienser

4 portioner
100 g
laktosfri emmenthalerost (i bit)
300 g
sidfläsk i bit
1
röd paprika
2 msk
olivolja
1 tsk
sambal oelek
3 msk
laktosfri crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 tsk
finhackad färsk oregano
400 g
pasta (gärna fusilli)
-
salt
-
peppar
100 g
rucola

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål. Välj mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 60 minuter

Gör så här

Recept och bild från Valio.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4152 KJ / 992 kCal
Fett 64 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 75 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept