Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Pastasallad med knaperstekt bacon och paprikadressing

Superenkel och god pastasallad som smaksätts med en purédressing gjord på ugnsrostade paprikor, sambal, örter, majonnäs och laktosfri crème fraiche. Salladen blir extra matig när den toppas med emmenthalerost och knaprigt sidfläsk. Perfekt på buffén eller kanske när det blir dags för pick-nick i gröngräset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela osten i små kuber. Skär sidfläsket i små tärningar, knaperstek på hög värme och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Skär i 5-6 delar och blanda med hälften av oljan och salt och peppar.
  3. Lägg på en ugnsfastplåt och rosta 10 minuter i 200 grader. Ställ ned i botten på ugnen och stäng av värmen. Låt plåten stå kvar 20 minuter. Tag ur och mixa till en puré med stavmixer.
  4. Rör ihop den mixade paprikan med sambal, crème fraiche, majonnäs, örter och resten av oljan, smaka av med salt och peppar. Blir dressingen för tjock kan man blanda den med lite kallt vatten.
  5. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen. Skölj några minuter i kallt vatten.
  6. Blanda samman med dressingen, fläsket, osten och ruccolan. Smaka av med salt och peppar.

Recept och bild från Valio.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål. Välj mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g laktosfri emmenthalerost (i bit)
  • 300 g sidfläsk i bit
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk laktosfri crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk finhackad färsk oregano
  • 400 g pasta (gärna fusilli)
  • salt
  • peppar
  • 100 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4152 kJ / 992 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer