Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm chokladkräm

Varm och god chokladkräm som går lika bra att äta med sked som att doppa småkakor i. Testa gärna att smaksätta med arrak, mörk rom eller ingefära om du vill har lite extra sting på chokladkrämen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Använd gärna en kastrull med non-stick beläggning.
  2. Blanda samman kakao, potatismjöl, socker och choklad. Låt smälta på låg värme under omrörning. 
  3. Värm upp mjölken så att den är het men inte kokar. Häll i den varma mjölken lite i taget under omrörning. 
  4. Så fort krämen börjat tjockna, tag av från spisen och fortsätt röra någon minut. 
  5. Tillbehör: Njut av den i små glas med sked och goda kakor att doppa i.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen och kakorna i övrigt fri från laktos, gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölkdryck mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Valio.

Tips

Prova gärna att smaksätta med arrak, mörk rom, ingefära eller amarettolikör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk kakao
  • 1 msk potatismjöl
  • ca 3/4 dl socker
  • 60 g choklad (mörk eller ljus)
  • 3 1/2 dl laktosfri mjölkdryck
Tillbehör
  • kakor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?