UNDER 45 MIN | Medel

Kikärtsburgare

Kikärtsburgare är ett mycket trevligt vego- alternativ till en vanlig burgare. Den är välsmakande och hälsosam med smakrik spiskummin, koriander och sambal oelek. Ett bra val när man vill testa något nytt på grillen eller bara vill skippa köttet en dag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna
  2. Forma till 4 biffar (för 4 port) och pensla med lite olja.
  3. Grilla sakta (indirekt) ca 5 minuter på varje sida.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 äggulor
  • 4 msk citronsaft
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • olja (till pensling)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1211 kJ / 290 kCal