Kycklingfilé med sojamajonnäs och crudité
Underbara kycklingfiléer serveras här med smakrik sojamajonnäs och crudité. Crudité är egentligen en traditionell fransk förrätt som består av råa, skivade grönsaker, men här kommer de som ett utmärkt tillbehör till kycklingen, riset och sojamajonnäsen. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Grönsaker
2 morötter
ca 400 g blomkål
150 g sockerärtor
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 629 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer