Kycklingfilé med sojamajonnäs och crudité

5
0
Kycklingfilé med sojamajonnäs och crudité

Underbara kycklingfiléer serveras här med smakrik sojamajonnäs och crudité. Crudité är egentligen en traditionell fransk förrätt som består av råa, skivade grönsaker, men här kommer de som ett utmärkt tillbehör till kycklingen, riset och sojamajonnäsen. Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2018

Kycklingfilé med sojamajonnäs och crudité

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja

Grönsaker

2
morötter
ca 400 g
blomkål
150 g
sockerärtor

Kyckling

4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 629 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept