UNDER 45 MIN | Medel

Pastalåda med kryddig färs

En gräddig pastalåda brukar gå hem hos de flesta i familjen. Här smaksätts den med en lite kryddigare färs, vilket passar utmärkt till pastan och gräddens milda smaker. Servera pastalådan med tomathalvor och middagen är redo att njutas av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen men med 1 minut kortare koktid.
  3. Skala och hacka löken. Stek löken i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen och kryddorna. Rör ner grädde och mjölk, låt koka upp. Dra av från värmen och knäck i äggen och blanda.
  4. Varva köttfärsen och pastan i en ugnsform. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skär tomaterna i halvor.
  6. Servera pastalådan med tomaterna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna maccaronetti)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olja
  • 500 g blandfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 641 kCal