UNDER 45 MIN | Enkel

Fläskytterfilé i krämig sås och tomat

Alla rätter som har krämig sås med sig i namnet borde gå hem hos de flesta, eller hur? Här är det en fläskytterfilé som får ta del av en krämig sås gjord på grädde, soja och timjan. Ät det tillsammans med klyftpotatis och härligt färgglada tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan. Salta och peppra och häll ut på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.  
  3. Skär köttet i skivor och bryn i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skänk värmen och häll i grädde, timjan och soja. Låt sjuda i ca 5 minuter.  
  4. Servera köttet i såsen med klyftpotatis och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 650 g fläskytterfilé
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g tomatmix
Att ha hemma
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2230 kJ / 533 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept