Detta recept är en spännande variant av klassiska köttbullar. Medan potatisen steks färdigt i ugnen har du tid att rulla köttbullar och blanda ihop äppelyoghurten. Yoghurten är en stor smakhöjare i detta recept då kombinationen syrligt och sött möts i en fräsch blandning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Äppelyoghurten var väldigt god. Den kommer jag att göra flera gånger. Passar nog till det mesta.
Rosita
2014-10-28