Köttbullar med äppelyoghurt och klyftpotatis
Detta recept är en spännande variant av klassiska köttbullar. Medan potatisen steks färdigt i ugnen har du tid att rulla köttbullar och blanda ihop äppelyoghurten. Yoghurten är en stor smakhöjare i detta recept då kombinationen syrligt och sött möts i en fräsch blandning.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis
900 g fast potatis
2 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Köttbullar
1 dl ströbröd
2 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
Äppelyoghurt
1 rött äpple
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 påse salladsmix (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 623 kCal
Fett31 g
Salt2.18 g
Kolhydrater52 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Äppelyoghurten var väldigt god. Den kommer jag att göra flera gånger. Passar nog till det mesta.
Rosita
2014-10-28