Blond köttfärsgryta med portabello

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
2
Blond köttfärsgryta med portabello

Här bjuder vi på en blond köttfärsgryta! Jajamen, den görs alltså på matlagningsgrädde som bas. Sojan tillför en härlig sälta. För att addera lite extra smak serveras rätten ihop med smörstekt portabello kryddad med vitlök. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Blond köttfärsgryta med portabello

Ingredienser

4 portioner

Köttfärsgryta

1   gul lök
1 msk  olja
500 g  blandfärs
1 tsk  torkad timjan
salt
peppar
1 dl  mjölk
1 tsk  majsstärkelse
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  japansk soja
4   port ris eller annat gryn
200 g  portabellosvamp
2 msk  smör
1   vitlöksklyfta
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott

Ann-charlotte

2023-06-06

Lite för mycket smak från svampar.

Zivile

2021-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett35 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Gräddig köttfärssås med pesto
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiffar med portabellosallad
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig köttfärssås med ajvar
Betyg 3.8 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärssås med tomatpesto
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med spenat och vitlök
Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärssås och tagliatelle
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga