Blond köttfärsgryta med portabello
Här bjuder vi på en blond köttfärsgryta! Jajamen, den görs alltså på matlagningsgrädde som bas. Sojan tillför en härlig sälta. För att addera lite extra smak serveras rätten ihop med smörstekt portabello kryddad med vitlök. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
Köttfärsgryta
1 gul lök
1 msk olja
500 g blandfärs
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
4 port ris eller annat gryn
200 g portabellosvamp
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett35 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Kommentarer
Jättegott
Ann-charlotte
2023-06-06Lite för mycket smak från svampar.
Zivile
2021-03-29