Blond köttfärsgryta med portabello

22
1
Blond köttfärsgryta med portabello

Här bjuder vi på en blond köttfärsgryta! Jajamen, den görs alltså på matlagningsgrädde som bas. Sojan tillför en härlig sälta. För att addera lite extra smak serveras rätten ihop med smörstekt portabello kryddad med vitlök. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Blond köttfärsgryta med portabello

Ingredienser

4 portioner

Köttfärsgryta

1 gul lök
1 msk olja
500 g blandfärs
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
4 port ris eller annat gryn
200 g portabellosvamp
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Zivile

2021-03-29

Lite för mycket smak från svampar.

Näringsvärde per portion

Energi 2867 KJ / 685 kCal
Fett 35 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden