Blond köttfärsgryta med portabello

Här bjuder vi på en blond köttfärsgryta! Jajamen, den görs alltså på matlagningsgrädde som bas. Sojan tillför en härlig sälta. För att addera lite extra smak serveras rätten ihop med smörstekt portabello kryddad med vitlök. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Ingredienser
4 portioner
Köttfärsgryta
1 gul lök
1 msk olja
500 g blandfärs
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
4 port ris eller annat gryn
200 g portabellosvamp
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett35 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Kommentarer
Jättegott
Ann-charlotte
2023-06-06Lite för mycket smak från svampar.
Zivile
2021-03-29