Gräddig pastalåda med kryddig färs
En gräddig pastalåda brukar gå hem hos de flesta i familjen. Här smaksätts den med en lite kryddigare färs, vilket passar utmärkt till pastan och gräddens milda smaker. Servera pastalådan med tomater och middagen är redo att njutas av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2023
Ingredienser
4 portioner
8 dl pasta (gärna makaroner)
1/2 rödlök
1 msk olja
500 g blandfärs
3 tsk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 tsk peppar
4 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
4 ägg
250 g småtomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3754 KJ / 897 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater84 g
Protein45 g
Kommentarer
Det skulle bara vara 4 dl okokta makaroner. ICA:s snabbmakaroner för 4 portioner och koka i två minuter och hälla av vattnet från makaronerna direkt, utan att skölja med kallvatten. Kungsörnens snabbmakaroner har större portioner, 7 dl för 4 portioner. Det blir för mycket av makaronerna då. Jag gjorde allt i en gryta istället för i en stekpanna. Istället för att varva köttfärssås och makaroner i formen, så blandade jag i makaronerna, när jag hade haft i äggen och rört om. Jag hade riktig grädde 36 % och mellanmjölk. Såsen skar sig, innan uppkoket. Det blev väldigt krämigt och gott. Rekommenderar att göra så som jag. Eva-Maria.
Eva-maria
2023-12-13Väldigt god och enkel vardagsmat. Dock lite smaklös, men om man kryddar upp lite själv så blev det bra. Toppade min med lite ost. Barnen älskade den!
Fanny
2023-11-19Läste kommentarerna innan jag lagade, så jag öste i extra med kryddor och rörde även i lite tacokrydda. La på ett lager riven ost på toppen innan ugnen. Med ketchup på sen, så var det ändå helt ok!
Olivia
2023-11-16