Pastagratäng ziti
Den här pastagratängen är en italiensk pastarätt som är amerikanernas pastafavorit. Laga till den här krämiga pastagratängen med tomatsås, smakrik salsiccia och mozarella. Basilika på toppen gör pastargatäng ziti extra smaskig!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (t ex penne eller rigatoni)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g färsk salsicciakorv
1 msk matolja
2 förp krossade tomater (ca à 400 g)
2 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
3 msk olivolja
Till servering
rucola samt dressing av olivolja och balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3267 KJ / 781 kCal
Fett37 g
Salt4.2 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej och snabblagad middag. Tog vegansk salsiccia och en skvätt havregrädde i för att runda av smaken för barnens skull. Nästa gång blir det lite pesto i också.
Lina
2024-10-03Jag använder salsiccia piri piri. Lite mera sting i. Och godare!
Helen
2022-11-08Gott med och enkelt, 4/5
Kim
2022-06-13