Krämig pasta caprese
Tänk dig pasta, tomat, mozarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får götta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese. Middagen är serverad och den är kräääämig!
Ingredienser
5-6 portioner
280 g farfalle pasta
1/2 msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesan
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella
Till servering
vitlöksbröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1771 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag följde andras rekommendationer att köra dubbelt med grädde och en hel ask färskost. Jag sparade en del pastavatten som jag blandade i vid steg fem tills jag var nöjd med krämigheten. Riktigt gott måste jag säga, blir garanterat mer av detta, min dotter grät när det tog slut.
Simon
2024-09-05Saltade för lite då jag trodde parmesanen skulle smaka mer (mitt fel & inte receptet såklart). Både dottern & jag saknade starkare touch av vitlök. Nästa gång ska jag också ha i mer grädde. Skulle ha följt Jills råd här i tråden! Men, en god, fräsch & somrig pastagratäng som inte blev sådär tung som gratänger kan bli!
Cecilia
2024-08-10Väldigt snäll i smaken fast jag tryckte på med både vitlök, parmesan, salt och peppar. Tog en hel 200 gr färskost och 1 dl mer grädde än receptet, hällde på en halv burk creme fraiche som fanns i kylen. Det räckte för att göra det tillräckligt krämigt. Funkar säkert kanon att göra på pastarester. Saknade något att tugga på, kanske vitlöksfräst broccoli? Tror på att använda naturell färskost och sedan smaksätta den själv. Den smaksatta blir lätt lite unken smaken tycker jag.
Jill
2023-06-26