Krämig pasta caprese

Tänk dig pasta, tomat, mozarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får götta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese. Middagen är serverad och den är kräääämig!

Ingredienser
5-6 portioner
280 g farfalle pasta
1/2 msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesan
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella
Till servering
vitlöksbröd
sallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1771 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Kanske lite förbjudet, men hade i stekt strimlad bacon. Gjorde hela rätten
Ann-charlotte
2025-03-05Jag följde andras rekommendationer att köra dubbelt med grädde och en hel ask färskost. Jag sparade en del pastavatten som jag blandade i vid steg fem tills jag var nöjd med krämigheten. Riktigt gott måste jag säga, blir garanterat mer av detta, min dotter grät när det tog slut.
Simon
2024-09-05Saltade för lite då jag trodde parmesanen skulle smaka mer (mitt fel & inte receptet såklart). Både dottern & jag saknade starkare touch av vitlök. Nästa gång ska jag också ha i mer grädde. Skulle ha följt Jills råd här i tråden! Men, en god, fräsch & somrig pastagratäng som inte blev sådär tung som gratänger kan bli!
Cecilia
2024-08-10