Krämig pasta caprese

Tänk dig pasta, tomat, mozarella, grädde, färskost med örter, parmesanost och färsk basilika. Tänk dig alla dessa ingredienser i en ugnsform som riktigt får götta ihop sig till en härlig pastagratäng à la caprese. Middagen är serverad och den är kräääämig!

Ingredienser
5-6 portioner
280 g farfalle pasta
1/2 msk olja
175 g färskost med franska örter
1 dl grädde
40 g riven parmesan
200 g halverade körsbärstomater
1 kruka basilika
50 g riven mozzarella
Till servering
vitlöksbröd
sallad
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1771 KJ / 424 kCal
Fett17 g
Salt3.8 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt snäll i smaken fast jag tryckte på med både vitlök, parmesan, salt och peppar. Tog en hel 200 gr färskost och 1 dl mer grädde än receptet, hällde på en halv burk creme fraiche som fanns i kylen. Det räckte för att göra det tillräckligt krämigt. Funkar säkert kanon att göra på pastarester. Saknade något att tugga på, kanske vitlöksfräst broccoli? Tror på att använda naturell färskost och sedan smaksätta den själv. Den smaksatta blir lätt lite unken smaken tycker jag.
Jill
2023-06-26Sen va supergod, kommer absolut att göra igen!
Agneta
2022-12-05Jättegott, med bröd till vart det perfekt för 4st.
Jonas
2022-06-27