Vego pastagratäng på okokt pasta

En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

Ingredienser
4 portioner
6 dl vatten
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl chilisås
1 tsk oregano
2 1/2 dl vispgrädde
ca 7 dl penne (pasta) 7 dl motsvarar ca 280 g
2 förp mozzarella (à 125 g)
200 g frysta haricots verts (bönor)
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3152 KJ / 753 kCal
Fett37 g
Salt1.79 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ja detta var ju en vattnig och lös historia… ser rätt osmakligt ut.
Annica
2025-02-10Denna har jag nu gjort flera gånger. Kan verka "lös" först, men får den stå till sig lite blir den krämig. God och enkel att "slänga" ihop. Rekommenderas!
Anna
2025-02-08Väldigt gott med salt och peppar i!!! Lite vattnig dock, skulle rekommendera endast 4 dl vatten i
Tony
2024-02-03