Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Vego pastagratäng på okokt pasta

En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull.
  3. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Smula buljongtärningen i en ugnsform och klicka i chilisås och oregano. Vispa i vattnet så buljongen löser upp sig.
  5. Häll i grädde, pasta och vita bönor. Riv över osten och gratinera i mitten av ugnen i först 20 minuter.
  6. Lägg sedan på haricots vertsen och gratinera ytterligare 15 minuter.
  7. Servera pastagratängen.

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 390 g stora vita bönor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • ca 7 dl pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 200 g frysta haricots verts
Att ha hemma
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3152 kJ / 753 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer