Vego pastagratäng på okokt pasta
En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.
Ingredienser
4 portioner
6 dl vatten
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl chilisås
1 tsk oregano
2 1/2 dl vispgrädde
ca 7 dl penne (pasta) 7 dl motsvarar ca 280 g
2 förp mozzarella (à 125 g)
200 g frysta haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3152 KJ / 753 kCal
Fett37 g
Salt1.79 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott med salt och peppar i!!! Lite vattnig dock, skulle rekommendera endast 4 dl vatten i
Tony
2024-02-03Väldigt smidigt. Personligen vill jag ha mer salt smak. Men det kan man salta vid bordet. Väldigt mättande!
Anna
2024-01-17En familjefavorit hos oss! Även ganska skeptiska barn tar en andra portion (minst). Vi skippar haricot verts ovanpå och har det (eller annan grönsak) till. Har på den ost vi har hemma, dvs inte alltid färsk mozzarella - blir toppen. I ugnen står nu ”originalet” och 1/2 sats gjord med tonfisk och curry istället för bönor/oregano. Går ju att experimentera och variera hur mycket som helst. Vi har aldrig fått en vattnig gratäng, har använt olika sorters pasta.
Anna
2023-11-13