Vego pastagratäng på okokt pasta

43
16
Vego pastagratäng på okokt pasta

En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

Skriv ut
Vego pastagratäng på okokt pasta

Ingredienser

4 portioner
390 g
stora vita bönor
2 1/2 dl
vispgrädde
ca 7 dl
pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g
2
förp mozzarella (à 125 g)
200 g
frysta haricots verts

Att ha hemma

6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 dl
chilisås
1 tsk
oregano

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Amanda

12/22/2020

Jättegod! Hade i lite mindre vatten och sen 1 dl chilisås och 2 buljonger för att få mer smak.

Björn

11/28/2020

Riktigt illa, 2 barn och 2 vuxna som inte åt maten..

Kajsa

11/10/2020

Min pastagratäng blev väldigt vattning... goda smaker men alldeles för mycket vatten i!

Näringsvärde per portion

Energi 3152 KJ / 753 kCal
Fett 37 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 71 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept