Vego pastagratäng på okokt pasta

60
25
Vego pastagratäng på okokt pasta

En pastagratäng där jag inte behöver koka pastan? Jajamen! Här samlar du alla ingredienser i en form så sköter det sig själv i ugnen. Det blir dessutom knappt någon disk. Hur enkelt som helst.

Skriv ut
Vego pastagratäng på okokt pasta

Ingredienser

4 portioner
390 g
stora vita bönor
2 1/2 dl
vispgrädde
ca 7 dl
pasta (gärna penne) 7 dl motsvarar ca 280 g
2
förp mozzarella (à 125 g)
200 g
frysta haricots verts (bönor)

Att ha hemma

6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 dl
chilisås
1 tsk
oregano

För alla

Läs noga innehållet på buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Sara

2021-05-25

Denna gratängen är så god och så enkel att göra! Barnen älskar den! Håller med om att den kan bli lite rinnig. Brukar ta 1dl chilisås och bara 2dl grädde, då blir den krämigare. Brukar ibland lägga på tärnad kassler innan jag lägger på mozzarellan.

Sara

2021-02-16

Mycket gott. Och sååå enkelt att göra. Blir dock rätt rinnig så jag hade i lite maizena andra gången

Maria

2021-02-09

Blev så krämigt och gott, kan med fördel öka på mängden chilisås och kanske lite tomater samt salt & peppar

Näringsvärde per portion

Energi 3152 KJ / 753 kCal
Fett 37 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 71 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept