Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skinklasagne med mozzarella och basilika

Välsmakande lasagne med härliga toner av vitlök, basilika och tomater. Varva färska lasagneplattor med fyllig tomatsås, skivad rökt skinka och krämig mozzarellaost. Toppa skinklasagnen med skivade tomater och servera med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Gör en tomatsås av krossade tomater med smak av basilika, lök och vitlöksklyftor, skalade och hackade. Låt det koka ihop ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar samt en nypa socker.
  3. Skär färska lasagneplattor i bitar så att de passar formen. Varva i en ugnssäker form tomatsås, lasagneplattor, rökt strimlad skinka med skivad mozarellaost.
  4. Toppa lasagnen med mozarella samt skivade tomater. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med sallad.

För alla

Lasagnen innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: en viss mängd mozarella kan ev tålas. Använd annars laktosfri creme fraiche, cream cheese eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozarellan mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket krossade tomater med smak av basilika (à 500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker
  • 200 g färska lasagneplattor
  • ca 200 g rökt strimlad skinka
  • 250 g skivad mozzarellaost
  • 3 skivade tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?