Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

14
0
Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

En fräsch potatissallad perfekt till grillmiddagen. Med en kombination av vitlök, persilja, kapris och senap får du en härlig symbios av smaker toppat med fluffig mozzarella och grillad paprika. Lika god som den är enkel!

Skriv ut
Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka bladpersilja
1 dl
rapsolja (gärna kallpressad)
2 - 3 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
600 g
kokt potatis
2
grillade paprikor
1
förp mozzarella (à 125 g)
-
salt och svartpeppar

Till servering

grillade salsicciakorvar (eller annan korv med hög kötthalt)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 668 kCal
Fett 45 g
Salt 2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept