Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med mozzarella och grillad paprika

En fräsch potatissallad perfekt till grillmiddagen. Med en kombination av vitlök, persilja, kapris och senap får du en härlig symbios av smaker toppat med fluffig mozzarella och grillad paprika. Lika god som den är enkel!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan grovt.
  2. Mixa vitlök, persilja, olja, kapris och senap slätt.
  3. Skär potatisen i centimetertjocka skivor. Strimla paprikan tunt. Bryt mozzarellan i mindre bitar.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera till grillad korv.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 1 dl rapsolja (gärna kallpressad)
  • 3 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 600 g kokt potatis
  • 2 grillade paprikor
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • grillade salsicciakorvar (eller annan korv med hög kötthalt)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2794 kJ / 668 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept