Chorizogratäng med basilika
Fabulös och mättande gratäng med italienska smaker! Stek chorizo och lök, tillsätt krossade tomater, oliver, balsamvinäger och låt småkoka några minuter. Låt den nykokta pastan rinna av och blanda den med sås och basilika. Lägg på mozzarella och tillaga mitt i ugnen. Duka fram din osttäckta gratäng med fräsch ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna rigatonipasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
300 g färsk chorizo
2 burkar krossade tomater (à 390 g)
ca 1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
2 msk balsamvinäger
salt
peppar
ca 100 g mozzarella med basilika
1 kruka basilika
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2699 KJ / 645 kCal
Fett30.3 g
Kolhydrater62.9 g
Protein26.7 g
Kommentarer
Superenkelt och gott! Körde med 500g pasta och 450g chorizo (skuret i slantar) vilket räckte till 5 mellanstora portioner.
Axel
2023-11-07Enkelt och gott. Kommer att laga igen, men då utesluta basilikan, ta en större lök och låta tomatsåsen koka ihop längre.
Elin
2023-05-08Föll hela familjen i smaken! Vi valde chorizos med mycket smak vilket lyfte rätten och behövde då inte komplettera med chili
Ann
2023-02-27