Pastagratäng ziti

Den här pastagratängen är en italiensk pastarätt som är amerikanernas pastafavorit. Laga till den här krämiga pastagratängen med tomatsås, smakrik salsiccia och mozarella. Basilika på toppen gör pastargatäng ziti extra smaskig!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (t ex penne eller rigatoni)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g färsk salsicciakorv
1 msk matolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 msk balsamvinäger
salt
nymalen svartpeppar
2 mozzarella (à 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
3 msk olivolja
Till servering
rucola samt dressing av olivolja och balsamvinäger
Gör så här
00:02:00
00:02:00
00:02:00
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3267 KJ / 781 kCal
Fett37 g
Salt4.2 g
Kolhydrater71 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stFett recept / Elin
Elin
lade på lite riven mozzarella ovanpå . samt kryddade med paprikapulver.
Tord
Helt okej och snabblagad middag. Tog vegansk salsiccia och en skvätt havregrädde i för att runda av smaken för barnens skull. Nästa gång blir det lite pesto i också.
Lina
Jag använder salsiccia piri piri. Lite mera sting i. Och godare!
Helen
Gott med och enkelt, 4/5
Kim
Skulle nog vilja säga att tomatsåsen behöver koka en längre tid. Blir mycket mer smakrikt då
Jacquline
Gott! Hade dock i ganska mycket mer kryddor av olika slag och hällde av pastan 3 minuter tidigt, men hade nog egentligen velat hälla av den ännu tidigare för pastan blev väldigt mjuk
Kajsa
Mycket gott. Ett tips är att ta av pasta 2 min före rekommenderad koktid. Då blir den dente efter körningen i ugnen.
Ola
Jag tycker gratängen blir för blöt om man följer receptet. Har kokat pastan halv tid istället och då blir den bättre al dente i gratängen.
Per
Alldeles för god, åt 3 portioner och nu kan jag knappt röra på mig. 5/5
Hannes