Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med majs- och potatissallad

Smakrika salsicciakorvar med krämig majs- och potatissallad. Serveras med fördel med en klick grov senap bredvid. En härlig och sötstark middag i höstmörkret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
  2. Skala och skär lökarna i tunna klyftor och dela korvarna på längden. Stek det i oljan.
  3. Blanda kvarg med senap och avrunna majskorn. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och blanda ned dem i potatisen när den är färdigkokt. Vänd sedan ner allt tillsammans med kvargen och ruccolan.
  4. Servera korven med potatissalladen och gärna lite senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

 

Tips

Om man vill göra denna rätt lite lättare kan man tillaga löken och korven i ugnen. Ett perfekt sätt att frigöra lite yta på spisen. Barntips: Har man medlemmar i familjen som har svårt för smaksatta korvar kan man mildra smaken med en skvätt gräddfil eller matyoghurt som serveras på sidan av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 480 g salsicciakorvar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 tsk senap (gärna grov)
  • 340 g majskorn
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2867 kJ / 685 kCal