Salsiccia med majs- och potatissallad

6
0
Salsiccia med majs- och potatissallad

Smakrika salsicciakorvar med krämig majs- och potatissallad. Serveras med fördel med en klick grov senap bredvid. En härlig och sötstark middag i höstmörkret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012

Salsiccia med majs- och potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 rödlökar
480 g salsicciakorvar
1 tsk olivolja
1 dl kvarg (10%)
1 tsk senap (gärna grov)
340 g majskorn
salt och peppar
250 g körsbärstomater
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Tips

Om man vill göra denna rätt lite lättare kan man tillaga löken och korven i ugnen. Ett perfekt sätt att frigöra lite yta på spisen. Barntips: Har man medlemmar i familjen som har svårt för smaksatta korvar kan man mildra smaken med en skvätt gräddfil eller matyoghurt som serveras på sidan av.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2867 KJ / 685 kCal
Fett 26.5 g
Kolhydrater 69.4 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden