Salsiccia med majs- och potatissallad
Smakrika salsicciakorvar med krämig majs- och potatissallad. Serveras med fördel med en klick grov senap bredvid. En härlig och sötstark middag i höstmörkret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 rödlökar
480 g salsicciakorvar
1 tsk olivolja
1 dl kvarg (10%)
1 tsk senap (gärna grov)
340 g majskorn
salt och peppar
250 g körsbärstomater
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Om man vill göra denna rätt lite lättare kan man tillaga löken och korven i ugnen. Ett perfekt sätt att frigöra lite yta på spisen.
Barntips: Har man medlemmar i familjen som har svårt för smaksatta korvar kan man mildra smaken med en skvätt gräddfil eller matyoghurt som serveras på sidan av.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2867 KJ / 685 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater69.4 g
Protein37.6 g
Kommentarer