Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk Delizie med skinka och basilika

Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i oljan tillsammans med tomatpuré.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt puttra ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva zucchinin tunt med en osthyvel eller potatisskalare.
  5. Bred crème fraiche på pastaplattorna och toppa med zucchini, skinka och basilika. Rulla ihop och dela rullarna i 3 delar.
  6. Ställ rullarna i en ugnssäker form. Toppa med tomatsås och riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Ruccolasallad: Vispa ihop vinäger och senap i en stor salladsskål. Vispa droppvis i olja och vatten till en dressing. Vänd ner ruccolan i dressingen.
  8. Servera pastagratängen med ruccolasallad.

För alla

Gör glutenfri: använd kokt glutenfri pasta som varvar med fyllningen i ugnsform.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Uteslut mozzarellan.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mozarellan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Tips

Har man en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 240 g skivad kokt skinka
  • 1 kruka basilika
  • 1 förp mozzarella (à 125 g)
Ruccolasallad
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1911 kJ / 458 kCal