Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Gör glutenfri: använd kokt glutenfri pasta som varvar med fyllningen i ugnsform.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Uteslut mozzarellan.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mozarellan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt omöjligt att rulla de färska lasagneplattorna, de gick sönder, tips?
Agneta
2023-01-06Pensla vatten på lasagneplatterna, då går det bättre. Gick hem hos hela familjen.
Thomas
2012-04-22håller med om rullningen- undrar om man kan duscha lite vatten över pastan innan? Jag var förvarnad, hade läst kommentarerns så jag tog i 500g krossade tomater det blev helt ok. Och mozzarellabollarna kändes som överkurs...
Charlotte
2012-04-16