Italiensk Delizie med skinka och basilika
Italiensk pastagratäng med färsk basilika och mozzarella! Finns en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt och peppar
1 zucchini
1 1/2 dl crème fraiche
300 g färska lasagneplattor
240 g skivad kokt skinka
1 kruka basilika
1 förp mozzarella (à 125 g)
Ruccolasallad
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola
För alla
Gör glutenfri: använd kokt glutenfri pasta som varvar med fyllningen i ugnsform.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Uteslut mozzarellan.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mozarellan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör så här
Tips
Har man en parmesanbit i kylen är det gott att riva över.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1911 KJ / 458 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater27.5 g
Protein25 g
Kommentarer
Helt omöjligt att rulla de färska lasagneplattorna, de gick sönder, tips?
Agneta
2023-01-06Pensla vatten på lasagneplatterna, då går det bättre. Gick hem hos hela familjen.
Thomas
2012-04-22håller med om rullningen- undrar om man kan duscha lite vatten över pastan innan? Jag var förvarnad, hade läst kommentarerns så jag tog i 500g krossade tomater det blev helt ok. Och mozzarellabollarna kändes som överkurs...
Charlotte
2012-04-16