Cannellonigratäng med kronärtskockssallad

21
1
Cannellonigratäng med kronärtskockssallad

Cannelloni med spenat och kronärtskockssallad, en lite pillrig men ack så god rätt. Pastan fylls med fräs av bland annat spenat, tapenade och vitlök som sedan läggs i en ugnsfast form där krämig mozzarella och sås hälls över för att avslutas i ugn. Servera med en rivig ruccola och rätten är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015

Cannellonigratäng med kronärtskockssallad

Ingredienser

4 portioner

Spenatblandning

600 g hackad spenat
340 g majskorn
130 g tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
2 förp (à 125 g) mozzarella
250 g cannellonirör

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och peppar
1 tsk oregano

Sallad

390 g kronärtskockshjärtan
1 rödlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Kerstin

2015-03-02

God rätt men jag undrar om det var fryst spenat som man ska ha? Det hade jag och det funkade. Sen står det i den översta beskrivningen att pastan ska fyllas med fyllningen men det står det inget om längre ner. Jag hittade inga långa cannelloni rör utan tog korta och fyllde de inte men det funkade bra. Ska pastan förkokas?

Näringsvärde per portion

Energi 2626 KJ / 627 kCal
Fett 32 g
Salt 9.54 g
Kolhydrater 46 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden