Cannellonigratäng med kronärtskockssallad
Cannelloni med spenat och kronärtskockssallad, en lite pillrig men ack så god rätt. Pastan fylls med fräs av bland annat spenat, tapenade och vitlök som sedan läggs i en ugnsfast form där krämig mozzarella och sås hälls över för att avslutas i ugn. Servera med en rivig ruccola och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
4 portioner
Spenatblandning
600 g hackad spenat
340 g majskorn
130 g tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
2 förp (à 125 g) mozzarella
250 g cannellonirör
Tomatsås
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
1 tsk oregano
Sallad
390 g kronärtskockshjärtan
1 rödlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 msk olivolja
1 msk vatten
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 627 kCal
Fett32 g
Salt9.54 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God rätt men jag undrar om det var fryst spenat som man ska ha? Det hade jag och det funkade. Sen står det i den översta beskrivningen att pastan ska fyllas med fyllningen men det står det inget om längre ner. Jag hittade inga långa cannelloni rör utan tog korta och fyllde de inte men det funkade bra. Ska pastan förkokas?
Kerstin
2015-03-02