Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cannellonigratäng med kronärtskockssallad

Cannelloni med spenat och kronärtskockssallad, en lite pillrig men ack så god rätt. Pastan fylls med fräs av bland annat spenat, tapenade och vitlök som sedan läggs i en ugnsfast form där krämig mozzarella och sås hälls över för att avslutas i ugn. Servera med en rivig ruccola och rätten är komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olivolja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
  4. Tillsätt tomaterna och buljongen. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. 
  5. Spenatblandning: Krama ur spenaten och låt majsen rinna av. Blanda det med tapenaden.
  6. Dela mozzarellan och skär i skivor.
  7. Lägg pastarören i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Lägg på spenatblandningen och avsluta med mozzarellan.
  8. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  9. Sallad: Dela kronärtskockorna i halvor. Skala och skär löken i skivor. Vispa ihop vinäger och senap i en stor salladsskål. Vispa droppvis ner olivoljan och vattnet till en dressing. Vänd ner kronärtskockorna, löken och ruccolan i dressingen.
  10. Servera pastagratängen med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenatblandning
  • 600 g hackad spenat
  • 340 g majskorn
  • 130 g tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
  • 2 förp (à 125 g) mozzarella
  • 250 g cannellonirör
Tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
Sallad
  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2626 kJ / 627 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept