Pastagratäng med kyckling och spenat
Rester av kycklinggryta blir perfekt som bas i en pastagratäng. Lägg bara ihop grytan med kokt pasta och spenat och låt pastagratängen sköta sig själv i ugnen. En mustig och krämig vardagsmiddag som garanterat går hem hos stora och små.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
2 portioner
5 dl färdig kycklinggryta
250 g kokt pasta
65 g babyspenat
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Till gratinering
1/2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 745 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer