Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pastagratäng med kyckling och spenat

Rester av kycklinggryta blir perfekt som bas i en pastagratäng. Lägg bara ihop grytan med kokt pasta och spenat och låt pastagratängen sköta sig själv i ugnen. En mustig och krämig vardagsmiddag som garanterat går hem hos stora och små.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda kycklinggrytan med pasta, babyspenat, mjölk, ost, salt och svartpeppar.
  3. Till gratinering: Häll över i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Ställ mitt i ugnen 25–30 minuter.

För alla

Kontrollera innehållet i kycklinggrytan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

En krämig gryta som denna Kycklinggryta med dragon och äpple passar perfekt i pastagratängen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 dl färdig kycklinggryta
  • 250 g kokt pasta
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till gratinering
  • 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3121 kJ / 745 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept