Pastagratäng med kyckling och spenat

6
0
Pastagratäng med kyckling och spenat

Rester av kycklinggryta blir perfekt som bas i en pastagratäng. Lägg bara ihop grytan med kokt pasta och spenat och låt pastagratängen sköta sig själv i ugnen. En mustig och krämig vardagsmiddag som garanterat går hem hos stora och små.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Pastagratäng med kyckling och spenat

Ingredienser

2 portioner
5 dl
färdig kycklinggryta
250 g
kokt pasta
65 g
babyspenat
1 dl
mjölk
1 dl
riven ost
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Till gratinering

1/2 dl
riven ost

För alla

Kontrollera innehållet i kycklinggrytan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

En krämig gryta som denna Kycklinggryta med dragon och äpple passar perfekt i pastagratängen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3121 KJ / 745 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept