Pastagratäng med grönkål och skinka är en pastarätt som inte går av för hackor. Med pasta och skinka som varvas med grönkål och crème fraiche får du en saftig och god gratäng som avslutas med lite riven ost.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska gott, men det blev enormt mycket mat. Vi gjorde 6 portioner. Nu har vi ätit 4 portioner och har ca 60 % kvar.
Marie
2023-03-15jag bytte ut creme fraichen mot mjölk o tog även 2 ägg.. toppenbra konsistens.
Petra
2016-11-30Mild och god smak men gratängen blev lite torr. Jag skulle prova med mer creme fraiche eller lite mjölk i smeten, (alternativt inte låta grönkålen rinna av så mycket), och blanda den med pastan istället för att bara lägga den ovanpå. Hade strimlad rökt skinka i. Lättlagat.
Sofia
2008-11-20