Pastagratäng med grönkål och skinka
Pastagratäng med grönkål och skinka är en pastarätt som inte går av för hackor. Med pasta och skinka som varvas med grönkål och crème fraiche får du en saftig och god gratäng som avslutas med lite riven ost.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex penne
1 påse djupfryst grönkål (à 500 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
2 dl riven ost max 17%
400 g julskinka eller rökt skinka i tunna skivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 654 kCal
Fett15.9 g
Kommentarer
Ganska gott, men det blev enormt mycket mat. Vi gjorde 6 portioner. Nu har vi ätit 4 portioner och har ca 60 % kvar.
Marie
2023-03-15jag bytte ut creme fraichen mot mjölk o tog även 2 ägg.. toppenbra konsistens.
Petra
2016-11-30Mild och god smak men gratängen blev lite torr. Jag skulle prova med mer creme fraiche eller lite mjölk i smeten, (alternativt inte låta grönkålen rinna av så mycket), och blanda den med pastan istället för att bara lägga den ovanpå. Hade strimlad rökt skinka i. Lättlagat.
Sofia
2008-11-20