Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med grönkål och skinka

Pastagratäng med grönkål och skinka är en pastarätt som inte går av för hackor. Med pasta och skinka som varvas med grönkål och crème fraiche får du en saftig och god gratäng som avslutas med lite riven ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Tina grönkålen och låt den rinna av. Blanda kålen med lätt crème fraiche, salt och grovmald svartpeppar.
  4. Låt pastan rinna av och lägg den i en ugnssäker form. Bred över grönkålsblandningen och strö på osten. Gratinera mitt i ugnen, 10-15 minuter. Servera gratängen med skinkan, bröd och tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Finns inte grönkålen i butiken kan den bytas ut mot samma mängd djupfryst hackad spenat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 1 påse djupfryst grönkål (à 500 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven ost max 17%
  • 400 g julskinka eller rökt skinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 654 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden