Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastagratäng med kyckling och körsbärstomat

Recept på en härlig pastagratäng med kyckling och körsbärstomater. Du gör gratängen av bland annat pasta, lök, kycklingfilé, tomat, mjölk och ost. Denna pastagratäng är enkel och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och lägg den i en ugnssäker form.
  3. Skala och skiva löken. Strimla kycklingen. Dela tomaterna.
  4. Bryn kycklingen i matfettet. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Vispa majsstärkelsen med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, låt sjuda under omrörning ca 3 minuter. Rör ner paprikapulver och 3/4 av osten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Blanda pastan med kyckling, lök, sås och tomater. Strö över resten av osten och placera formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen har fin färg.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta vit fiber (4 port motsvarar ca 8 dl)
  • 1 gul lök
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2504 kJ / 598 kCal