Pasta zafferano
Pasta zafferano är en krämig pastarätt där saffran spelar huvudrollen. Enkel nog för att kallas för vardagsmiddag men lyxig nog för middagsbjudningen och helgmyset. Penne zafferano serveras med rostad mandel och riven parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 dl mandelspån
13 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
75 g smör
1 förp saffran (1/2 g)
400 g penne
1 1/2 dl finriven parmesan (+ ev extra till servering)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 627 kCal
Fett26 g
Salt2.3 g
Kolhydrater75 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi använder pinjenötter istället gör mandel. Supergott!
Mikia
2023-06-25Riktigt gott!
Ann-sofie
2023-01-16Jättegott
Ulla
2023-01-09