Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Asterixpotatis med saffran och russin

Sugen på något mer än bara kokt potatis? Då kanske dessa supergoda Asterixpotatisar med saffran och russin skulle passa dig. Blanda ihop din kokta potatis med den smakrika saffranen och söta russin innan du serverar med till exempel fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Välj helst små, jämnstora potatisar.
  2. Skala potatisen. Dela dem om de är stora, och runda till kanterna. Koka dem i en låg vid kastrull. Häll av nästan allt vatten, spara en bottenkyla.
  3. Klicka i smöret och låt det smälta. Smula ner saffranet och skaka om så att all potatis blir saffranskryddad. Blanda i russinen.
  4. Servera potatisen varm med en sallad på t ex grönkål eller mangold eller till en grillad fläskkotlett.
  5. Saffranspotatis (utan russin) kan också vara gott till stekt fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g små asterixpotatis
  • vatten
  • salt
  • 2 msk smör
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 3/4 dl russin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden