Ostkaka med saffran och plommonkopott

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Ostkaka med saffran och plommonkopott

Ugnsgräddad ostkaka med saffran är en klassisk efterrätt, här serverad med kanel- och apelsindoftande plommonkompott. Ostkakan får sin karakteristiska smak och konsistens av cottage cheese, bittermandel, ägg, mjölk och saffran – vilken också står för den gyllene färgen.

Ostkaka med saffran och plommonkopott

Ingredienser

4 portioner

Ostkaka

2   ägg
4 msk  vetemjöl
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
50 g  mandelspån
2   droppar bittermandelarom
500 g  cottage cheese
2 msk  strösocker
1 krm  salt
1/2 g  saffran

Plommonkompott

500 g  plommon (gärna Viktoriaplommon)
1   apelsin
1   kanelstång
3 msk  strösocker
ev majsstärkelse

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och cottage cheese utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Det här blev supergott!!! Fast tiden för min ugn blev ca en timme.

Mitra

2021-06-22

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 547 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater44 g
Protein24.3 g

Testa liknande recept

Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsting
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga