Ostkaka med saffran och plommonkopott

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
1
Ostkaka med saffran och plommonkopott

Ugnsgräddad ostkaka med saffran är en klassisk efterrätt, här serverad med kanel- och apelsindoftande plommonkompott. Ostkakan får sin karakteristiska smak och konsistens av cottage cheese, bittermandel, ägg, mjölk och saffran – vilken också står för den gyllene färgen.

Ostkaka med saffran och plommonkopott

Ingredienser

4 portioner

Ostkaka

2   ägg
4 msk  vetemjöl
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vispgrädde
50 g  mandelspån
2   droppar bittermandelarom
500 g  cottage cheese
2 msk  strösocker
1 krm  salt
1/2 g  saffran

Plommonkompott

500 g  plommon (gärna Viktoriaplommon)
1   apelsin
1   kanelstång
3 msk  strösocker
ev majsstärkelse

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och cottage cheese utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Det här blev supergott!!! Fast tiden för min ugn blev ca en timme.

Mitra

2021-06-22

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 547 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater44 g
Protein24.3 g

Testa liknande recept

Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga