Ostkaka med saffran och plommonkopott
Ugnsgräddad ostkaka med saffran är en klassisk efterrätt, här serverad med kanel- och apelsindoftande plommonkompott. Ostkakan får sin karakteristiska smak och konsistens av cottage cheese, bittermandel, ägg, mjölk och saffran – vilken också står för den gyllene färgen.
Ingredienser
4 portioner
Ostkaka
2 ägg
4 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
50 g mandelspån
2 droppar bittermandelarom
500 g cottage cheese
2 msk strösocker
1 krm salt
1/2 g saffran
Plommonkompott
500 g plommon (gärna Viktoriaplommon)
1 apelsin
1 kanelstång
3 msk strösocker
ev majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 547 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater44 g
Protein24.3 g
Kommentar
Det här blev supergott!!! Fast tiden för min ugn blev ca en timme.
Mitra
2021-06-22