Saffrans- och risgrynspudding
Denna risgrynspudding med saffran, som liknar en saffranspannkaka men innehåller mjöl, görs på ägg, risgrynsgröt, saffran och mandel. Servera puddingen med vispad grädde och björnbärssylt som dessert till jul eller mellanmål när som helst på året.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
8 bufféportioner
1 msk smör
4 ägg
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
50 g mandelspån
1 msk socker
1 krm bittermandelarom
2 pkt saffran (à 1/2 g)
500 g risgrynsgröt
1 krm salt
Till servering
vispad grädde
björnbärssylt
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett19 g
Salt0.7 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g
Kommentarer
Fantastiskt gott! Enkelt att laga. Kommer säkerligen att gå på repris många gånger till.
Mitra
2022-09-11Ska vispgrädden vispas innan man blandar ihop allt?
Tynde
2019-11-27Nej, du behöver inte vispa vispgrädden. Det är bara att blanda ihop alla ingredienserna till puddingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-27