UNDER 60 MIN | Medel

Saffrans- och risgrynspudding

Denna risgrynspudding med saffran, som liknar en saffranspannkaka men innehåller mjöl, görs på ägg, risgrynsgröt, saffran och mandel. Servera puddingen med vispad grädde och björnbärssylt som dessert till jul eller mellanmål när som helst på året.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra en ugnsform, ca 20x25 cm (för 8 bufféport). Vispa ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.
  3. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter.
  4. Till servering: Servera risgrynspuddingen med grädde, sylt och sikta över lite florsocker.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och risgrynsgröt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk socker
  • 1 krm bittermandelarom
  • 2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 500 g risgrynsgröt
  • 1 krm salt
Till servering
  • vispad grädde
  • björnbärssylt
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1084 kJ / 259 kCal