Saffrans- och risgrynspudding

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Saffrans- och risgrynspudding

Denna risgrynspudding med saffran, som liknar en saffranspannkaka men innehåller mjöl, görs på ägg, risgrynsgröt, saffran och mandel. Servera puddingen med vispad grädde och björnbärssylt som dessert till jul eller mellanmål när som helst på året.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Saffrans- och risgrynspudding

Ingredienser

8 bufféportioner
1 msk smör
4 ägg
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
50 g mandelspån
1 msk socker
1 krm bittermandelarom
2 pkt saffran (à 1/2 g)
500 g risgrynsgröt
1 krm salt

Till servering

vispad grädde
björnbärssylt
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott! Enkelt att laga. Kommer säkerligen att gå på repris många gånger till.

Mitra

2022-09-11

Ska vispgrädden vispas innan man blandar ihop allt?

Tynde

2019-11-27

Nej, du behöver inte vispa vispgrädden. Det är bara att blanda ihop alla ingredienserna till puddingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-11-27

Näringsvärde per bufféportion

Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett19 g
Salt0.7 g
Kolhydrater14 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Risgrynsgröt med citrus och skummad kanelmjölk
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad saffransgröt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall risgrynsgröt med apelsin och kanel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall risgrynsgröt med rostad kokos
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemgjord risgrynsfrukost med bär och honung
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga