Saffrans- och risgrynspudding

7
1
Saffrans- och risgrynspudding

Denna risgrynspudding med saffran, som liknar en saffranspannkaka men innehåller mjöl, görs på ägg, risgrynsgröt, saffran och mandel. Servera puddingen med vispad grädde och björnbärssylt som dessert till jul eller mellanmål när som helst på året.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Saffrans- och risgrynspudding

Ingredienser

8 bufféportioner
1 msk
smör
4
ägg
4 msk
vetemjöl
2 dl
vispgrädde
50 g
mandelspån
1 msk
socker
1 krm
bittermandelarom
2
pkt saffran (à 1/2 g)
500 g
risgrynsgröt
1 krm
salt

Till servering

vispad grädde
björnbärssylt
florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och risgrynsgröt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Tynde

2019-11-27

Ska vispgrädden vispas innan man blandar ihop allt?

Redaktionen ICAse

2019-11-27

Nej, du behöver inte vispa vispgrädden. Det är bara att blanda ihop alla ingredienserna till puddingen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1084 KJ / 259 kCal
Fett 19 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 14 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept