UNDER 30 MIN | Medel

Grillad marinerad paprika med persilja och chili

Grillad marinerad paprika blir mycket godare om du gör det själv. Här har du ett härligt recept med persilja och chili. Underbart gott och enkelt att fixa. Ett vackert inslag på grillfesten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Grilla dem mjuka och nästan helt svarta på skalsidan. Lägg paprikorna på en tallrik för att svalna lite och skala sedan.
  2. Skala lök och vitlök, skiva löken i tunna ringar och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan grovt.
  3. Skär varje grillad paprikahalva i 4 bitar. Blanda paprika, lök, vitlök, chili, och persilja med vinäger och olja. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 grillpaprikor
  • 1 silverlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 364 kJ / 87 kCal