Räklinguine med fänkål, vitlök och alger
En god och fräsch pastarätt full med nyttigheter! Fräs fänkål, röd peppar, vitlök och alger i olivolja. Krydda med peppar och lite salt. Vänd ner hackad persilja och kokad pasta. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
400 g frysta vannameiräkor
4 port linguine
1/2 fänkål
1 röd spansk peppar
2 vitlöksklyftor
100 g glasört (eller 60 g saltört eller 40 g havslilja)
3 msk olivolja
1/2 kruka bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1713 KJ / 409 kCal
Fett11 g
Salt1.2 g
Kolhydrater52 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer