Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räklinguine med fänkål, vitlök och alger

En god och fräsch pastarätt full med nyttigheter! Fräs fänkål, röd peppar, vitlök och alger i olivolja. Krydda med peppar och lite salt. Vänd ner hackad persilja och kokad pasta. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt.
  4. Dela kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka vitlöken.
  5. Fräs grönsakerna och räkorna i olivoljan i en stor stekpanna och krydda med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan.
  7. Sänk värmen och vänd ner pastan och persiljan, servera.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj en glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta vannameiräkor
  • 4 port linguine
  • 1/2 fänkål
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g glasört (eller 60 g saltört eller 40 g havslilja)
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 kruka bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1713 kJ / 409 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept