Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.
Ingredienser
2 portioner
ca 40 musslor färska i skal
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar
Vitlöksbröd
ca 3 vitlöksklyftor
50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd
Gör så här
Tips
Prova att ha med vitlök när du kokar musslorna nästa gång, eller varför inte ha lite färsk fänkål och lite Pernod.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1571 KJ / 375 kCal
Fett33 g
Salt0.56 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur mycket protein innehåller rätten
Kerstin
2023-11-23