Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.
Ingredienser
2 portioner
ca 40 musslor färska i skal
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar
Vitlöksbröd
ca 3 vitlöksklyftor
50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1571 KJ / 375 kCal
Fett33 g
Salt0.56 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur mycket protein innehåller rätten
Kerstin
2023-11-23