Vinkokta musslor med vitlöksbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Borsta musslorna noga så att de blir rena. Sitter det mycket skräp på, skrapa med baksidan på en kniv. Tag bort "skägget", skölj noga. Kasta de musslor som inte stänger sig.
  3. Finhacka löken, hacka persiljan. Smält matfett i kastrullen. Fräs löken på medelvärme ett par min. Häll i vinet och persiljan och höj värmen. Lägg i musslorna och sjud under lock ca 5 min eller tills alla musslor öppnat sig.
  4. Vitlöksbröd: Pressa vitlöken och blanda samman med smöret. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Bred på ett rikligt lager på varje brödskiva. Gratinera i ugnen tills de är gyllengula.
  5. Tag upp musslorna med hålsleven och fördela i djupa tallrikar. Häll grädden i kastrullen och låt koka samman 1/2 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Häll såsen på musslorna, servera vitlöksbrödet till.

Tips

Prova att ha med vitlök när du kokar musslorna nästa gång, eller varför inte ha lite färsk fänkål och lite Pernod.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 40 musslor färska i skal
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
Vitlöksbröd
  • ca 3 vitlöksklyftor
  • 50 g rumstempererat smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vitt bröd
Lägg till i inköpslistan