Vinkokta musslor med vitlöksbröd

1
0
Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.

Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Ingredienser

2 portioner
ca 40 musslor färska i skal
1 gul lök
1 knippe persilja
2 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
vitpeppar

Vitlöksbröd

ca 3 vitlöksklyftor
50 g rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd

Gör så här

Tips

Prova att ha med vitlök när du kokar musslorna nästa gång, eller varför inte ha lite färsk fänkål och lite Pernod.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer