Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1Klimatsmart
Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Vinkokta musslor med vitlöksbröd är ett utsökt och lyxigt recept som passar utmärkt till förrätten. De delikata bröden med vitlökssmör serveras tillsammans med musslorna som ligger i en krämig sås av grädde, persilja och vitt vin.

Vinkokta musslor med vitlöksbröd

Ingredienser

2 portioner
ca 40   musslor färska i skal
1   gul lök
1   knippe persilja
2 msk  smör eller margarin
2 dl  vitt vin
1 dl  grädde
salt
vitpeppar

Vitlöksbröd

ca 3   vitlöksklyftor
50 g  rumstempererat smör eller margarin
salt
svartpeppar
vitt bröd

Gör så här

Tips

Prova att ha med vitlök när du kokar musslorna nästa gång, eller varför inte ha lite färsk fänkål och lite Pernod.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Hur mycket protein innehåller rätten

Kerstin

2023-11-23

Näringsvärde per portion

Energi1571 KJ / 375 kCal
Fett33 g
Salt0.56 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musslor med limeaioli
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skummig räksoppa med skaldjursspett
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med musslor och saffran
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga