UNDER 45 MIN | Medel

Kammusslor med norimajonnäs och sesammarinerade groddar

Kammusslor grillar du enklast genom att trä dem på grillspett. Med en ovanligt stor köttdel blir de en eftertraktad delikatess. Med hemgjord norimajonäs och marinerade groddar blir det succé. Njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Musslor: Tina musslorna och plocka ev. bort muskeln på sidan.
  2. Lägg träspetten i kallt vatten ca 10 minuter.
  3. Majonnäs: Koka upp vatten i en kastrull och ta den från plattan. Lägg i noribladet, låt stå 5 minuter. Lyft upp bladet och låt vattnet rinna av. Mixa bladet tillsammans med majonnäsen och sojan till en slät kräm.
  4. Grönsaker: Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. 
  5. Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  6. Blanda gurkan med sesamfrön, chili, groddar, socker, ättika och sesamolja. Krydda med salt och peppar.
  7. Ansa salladen och bryt loss bladen.
  8. Musslor: Trä upp ca 3 musslor på varje spett. Krydda musslorna med salt och peppar. Grilla spetten över mycket het glöd, ca 45 sekunder på varje sida.
  9. Lägg de marinerade grönsakerna i salladsbladen på 4 tallrikar (för 4 port) servera med spetten och norimajonnäsen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Musslor
  • 2 förp frysta kammusslor (à 200 g)
  • 8 träspett
Norimajonnäs
  • 1 noriark
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk japansk soja
Grönsaker
  • 1/2 gurka
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd spansk peppar
  • 100 g mungbönsgroddar
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk ättika ( 12 %)
  • 2 msk sesamolja
  • salt och peppar
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 976 kJ / 233 kCal