Kammusslor med norimajonnäs och sesammarinerade groddar
![Kammusslor med norimajonnäs och sesammarinerade groddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136040/cf_259/kammusslor_med_norimajonnas_och_sesammarinerade_groddar.jpg)
Kammusslor grillar du enklast genom att trä dem på grillspett. Med en ovanligt stor köttdel blir de en eftertraktad delikatess. Med hemgjord norimajonäs och marinerade groddar blir det succé. Njut!
![Kammusslor med norimajonnäs och sesammarinerade groddar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_136040/cf_259/kammusslor_med_norimajonnas_och_sesammarinerade_groddar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Musslor
2 förp frysta kammusslor (à 200 g)
8 träspett
Norimajonnäs
1 noriark
1 dl majonnäs
1 tsk japansk soja
Grönsaker
1/2 gurka
1 msk sesamfrön
1 röd spansk peppar
100 g mungbönsgroddar
1/2 msk strösocker
1 msk ättika ( 12 %)
2 msk sesamolja
salt och peppar
1 huvudsallad
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi976 KJ / 233 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer