Halloumi carbonara

198
27
Halloumi carbonara

En ljuvligt god variant på pastaklassikern carbonara utan bacon! Denna pasta carbonara med halloumi är perfekt som vardagsmiddag. Hackad persilja gör rätten komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Halloumi carbonara

Ingredienser

4 portioner
400 g
spaghetti
200 g
halloumi
1 msk
rapsolja
1
stor riven vitlöksklyfta
2 dl
vispgrädde
4
äggulor
1 dl
riven parmesanost
2 krm
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1/2 dl
hackad persilja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkprotein: byt ut halloumiost och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesanosten eller byt ut mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

198

Kommentarer

Jonas

11/17/2020

God men nästa gång plockar jag nog bort vitlöken. Jag gillar Halloumi och tyckte vitlöken tog över när de stektes tillsammans. Enkelt och gott!

Clara

9/17/2020

Jättegott men när jag värmde det i matlådan dagen efter så skar sig allt :( vad kan det bero på?

Redaktionen ICAse

9/28/2020

Hej Clara! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inget direkt svar på din fråga då det ofta blir så med carbonara som man värmer dagen efter. Det är sannolikt äggulan som inte riktigt klarar av uppvärmning två gånger. Men smaken var det förhoppningsvis inget fel på? Hälsningar Elina

Roger

9/16/2020

Gott! Vi hade betydligt mer Halloumi vilket var bra.

Näringsvärde per portion

Energi 3037 KJ / 726 kCal
Fett 44 g
Salt 2.77 g
Kolhydrater 54 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept