Halloumi carbonara

En ljuvligt god variant på pastaklassikern carbonara utan bacon! Denna pasta carbonara med halloumi är perfekt som vardagsmiddag. Hackad persilja gör rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesan
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 726 kCal
Fett44 g
Salt2.77 g
Kolhydrater54 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska smaklöst men ok. Vakta på värmen i slutet så det inte blir äggröra.
Pernilla
2025-03-19Går det med grillost istället för halloumi?
Mira
2025-02-26Hej Mira! Det funkar utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-27Jättegod, blev godare med bacon
Toni
2025-02-14