UNDER 30 MIN | Enkel

Halloumi carbonara

En ljuvligt god variant på pastaklassikern carbonara utan bacon! Denna pasta carbonara med halloumi är perfekt som vardagsmiddag. Hackad persilja gör rätten komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  2. Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
  3. Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner vätskan i stekpannan med halloumifräset, rör i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut.
  4. Strö över persilja och servera direkt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkprotein: byt ut halloumiost och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesanosten eller byt ut mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk rapsolja
  • 1 stor riven vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3037 kJ / 726 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept