Pasta med paprikakräm och linser
Gör din pasta krämig med en paprikaröra gjord på havrebaserad grädde! Rätten får både sälta och sötma från den grillade paprikan, och mild krämighet från havregrädden. Tuggmotståndet hittar du i linserna och de nötiga pumpafröna som strös över mot slutet innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli och fullkorn)
1 gul lök
200 g strimlad grillad paprika
1 röd peppar (chili)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl havregrädde
1/2 dl vatten
salt
peppar
65 g rucola
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2066 KJ / 494 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med lite modifieringar blev det här en jättegod rätt! Jag tog creme fraiche istället för havregrädde, lade till lite chiliflingor, en skvätt citron och smulade rejält mycket fetaost över alltihopa. Salt, sött, syrligt och crunchigt. Bra och mättande vardagsmat som jag kommer att göra igen.
Liselotte
2023-11-21Inget vidare faktiskt. Ganska smaklöst
Sandra
2023-10-05Jag tycker att detta recept blev jättegott! En glad överraskning. Som vanligt kan man aldrig följa anvisningarna helt när det gäller kryddningen och mängden lök och vitlök. Jag gjorde receptet för 6 personer och då ska man ha 1,5 vitlöksklyfta och det är ju på tok för lite! Jag hade i kanske 4 klyftor. Jag hällde också i lite fond från Bong. Freestyla lite med kryddningen så har ni en jättelätt och riktigt god vardagsrätt. Jag älskade smaken av den grillade paprikan men gillar man inte sötma i maten så är ju inte grillad paprika rätt. Jag kommer i alla fall att göra den här igen!
Louisa
2023-09-14