UNDER 30 MIN | Medel

Krämig ravioli med svamp och broccoli

En krämig pastarätt passar de flesta tillfällen! Här har du en variant med färsk ravioli som är smaksatt med svamp. För att addera lite extra svampsmak låter du den havrebaserade grädden koka tillsammans med en svampcrème med tryffel. Toppa pastan med ruccola och rödlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till raviolin och broccolin.
  2. Skala och skiva löken tunt och blanda med ruccolan.
  3. Skär broccolin i små buketter och skala och skiva stammen tunt.
  4. Koka raviolin och broccolin enligt tidsangivelsen på pastaförpackningen.
  5. Häll av raviolin och broccolin i ett durkslag.
  6. Sätt tillbaka pastakastrullen på plattan och koka upp grädden. Rör i svampcrèmen och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda raviolin och broccolin i såsen och servera med ruccolasalladen.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 65 g rucola
  • 250 g broccoli
  • 3 förp färsk ravioli med svamp (à 250 g)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 130 g crème av svamp med tryffel
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3056 kJ / 722 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept