Krämig ravioli med svamp och broccoli

21
5
Krämig ravioli med svamp och broccoli

En krämig pastarätt passar de flesta tillfällen! Här har du en variant med färsk ravioli som är smaksatt med svamp. För att addera lite extra svampsmak låter du den havrebaserade grädden koka tillsammans med en svampcrème med tryffel. Toppa pastan med rucola och rödlök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Krämig ravioli med svamp och broccoli

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
65 g rucola
250 g broccoli
3 förp färsk ravioli med svamp (à 250 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
130 g crème av svamp med tryffel
salt
peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Charlotte

2021-12-07

Vi älskar tryffel, men jag testade följande variant som blev mkt bra (vi behöver ha såsen separat eftersom en är glutenintolerant). Jag stekte broccolin på hög värme i 4 min i olja, sänkte värmen, hade i vitlök, sedan laktosfri vispgrädde ist för havregrädde, lite grönsaksfond, en hel del salt, lite svartpeppar och cayennepeppar för lite sting!

Annagreta

2021-03-15

Ingen lyckad rätt! för lite svampsmak!

Anna

2021-03-14

Den där svampcremen är verkligen ingen höjdare, den kan ni gott undvika i framtida recept

Näringsvärde per portion

Energi 3056 KJ / 722 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 78 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden