Krämig ravioli med svamp och broccoli
En krämig pastarätt passar de flesta tillfällen! Här har du en variant med färsk ravioli som är smaksatt med svamp. För att addera lite extra svampsmak låter du den havrebaserade grädden koka tillsammans med en svampcrème med tryffel. Toppa pastan med rucola och rödlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
65 g rucola
250 g broccoli
3 förp färsk ravioli med svamp (à 250 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
130 g crème av svamp med tryffel
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3056 KJ / 722 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater78 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi älskar tryffel, men jag testade följande variant som blev mkt bra (vi behöver ha såsen separat eftersom en är glutenintolerant). Jag stekte broccolin på hög värme i 4 min i olja, sänkte värmen, hade i vitlök, sedan laktosfri vispgrädde ist för havregrädde, lite grönsaksfond, en hel del salt, lite svartpeppar och cayennepeppar för lite sting!
Charlotte
2021-12-07Ingen lyckad rätt! för lite svampsmak!
Annagreta
2021-03-15Den där svampcremen är verkligen ingen höjdare, den kan ni gott undvika i framtida recept
Anna
2021-03-14