Pasta och tomatsås med chorizo
Matig, färgsprakande och smakrik är den här fylliga pastarätten med chorizo och paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g chorizo
1 gul paprika
100 g champinjoner
1 förp svarta bönor (à 410 g)
1 msk smör eller margarin
1 förp krossade tomater med chili (à 500 g)
4 port pasta
salt
peppar
1/2 tsk paprikapulver
65 g bladspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2583 KJ / 616 kCal
Fett21.9 g
Kolhydrater71.9 g
Protein25.8 g
Kommentarer
Väldigt gott! Adderade 1,5dl creme fraiche, samt bytte ut de svarta bönorna mot bönmix. Man kan även dubbla mängden chorizo, om man vill att det ska räcka till mer än två vuxna.
Henrik
2012-10-29Så galet gott! Jag tog en halv chilifrukt och vanliga krossade tomater istället för smaksatta. Chilin finhackade jag och fräste med korven. Och spenaten serverade jag vid sidan av tillsammans med annan sallad. Otroligt lätt- och snabbgjord rätt dessutom, så superbra till vardag men passar lika bra till fest! Öka förresten gärna på mängden champinjoner, det är ju såååå gott!
Anna
2012-06-20Inget för ungarna, de dissade det helt, det var alldeles för starkt. (2 och 7 år). Maken jublade men själv tyckte jag inte att det här var nåt vidare gott. Skippade också spenaten och förstår inte heller svampen.
Inger
2012-05-14