Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med chorizo

Mustig gryta med kyckling, kryddig chorizo, spenat och paprikapulver är lättlagad och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Skiva korven och skär kycklingen i tärningar.
  3. Fräs lök, korv och kyckling i oljan tills det fått fin färg. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  4. Häll på buljongen och sjud i ca 15 minuter.
  5. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Ha i bönorna och smaksätt med salt och peppar.
  6. Vänd i spenaten och servera tillsammans med ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port basmatiris
  • 1 gul lök
  • 240 g mini chorizo
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 förp, kokta vita bönor (à 410 g)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2597 kJ / 620 kCal