Kycklinggryta med chorizo
Mustig gryta med kyckling, kryddig chorizo, spenat och paprikapulver är lättlagad och god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port basmatiris
1 gul lök
240 g mini chorizo
300 g kycklingfilé
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 förp, kokta vita bönor (à 410 g)
1 msk majsstärkelse
65 g färsk spenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2597 KJ / 620 kCal
Fett19.4 g
Kolhydrater64.2 g
Protein39.5 g
Kommentarer
Lagade till två vuxna, en nioåring och en femtonåring. Jag hade inte i bönorna eller spenaten. Buljongen gjorde jag på hönsfond , vatten och grädde. Serverade sallad till gjord på; isbergssallad, grovt riven skalad gurka, grovt riven skalad morot och grovt rivet skalat äpple. De i familjen som önskade fick kokt ris till. Rätten blev en favorit för mig och äldsta dottern. Maken och yngsta dottern gillade rätten också.
Maya anna-maria
2013-01-30Supergott!! Provade idag, kommer att laga detta igen garanterat! :-)
Malin
2012-05-31Lagade till två vuxna, en tvååring, en femåring och en sexåring. Det blev en matlåda över. Med tanke på barnen bytte vi korven mot en vanlig chorizo och två kolbaszar. Jag glömde köpa bönor så jag lade i två morötter i stavar att koka med samt en halv hackad röd paprika på slutet. När jag rört i hälften av spenaten verkade det vara hysteriskt mycket, så jag stoppade där. Alla tyckte det var gott! Vi skall prova igen nästa vecka och då prova andra korvar.
Katja
2012-02-29