Italiensk gryta med chorizo och oliver

5
1
Italiensk gryta med chorizo och oliver

Värmande gryta som blir mättande av stora vita bönor och kryddig från chorizokorven. Smaksätt grytan med oliver och parmesan och servera gärna med ett gott bröd.

Italiensk gryta med chorizo och oliver

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp chorizo (à 300 g)
1 gul lök
1 förp stjälkselleri (à ca 300 g)
1 msk torkad oregano
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
4 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 burk olivmix urkärnade (à 370 g)
25 g parmesan

Till servering

surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Maria

2022-02-07

Använde grekiska Halkidikioliver, blev riktigt god, lite syrlig smak!