Värmande gryta som blir mättande av stora vita bönor och kryddig från chorizokorven. Smaksätt grytan med oliver och parmesan och servera gärna med ett gott bröd.
Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en vegetarisk variant på sojakorv och chiliflakes. Den vann definitivt på att stå till sig över natten! Men lite mycket selleri för min smak.
Lina
2023-02-17Jag hade ingen selleri, grovhackade istället en rejäl bit vitkål som jag fräste på låg värme med löken. Tyckte det var konstigt att en italiensk gryta inte innehöll vitlök så jag finhackade två stora klyftor som fick fräsa med. Vita bönor byttes ut mot kidneybönor, inga problem. Använde kalamata-oliver med kärna som fick koka med från början, jättegott! Vit vinäger byttes ut mot den mildare balsamvinägern, känns definitivt mer italienskt. Oreganon tillsatte jag mot slutet, tycker smaken ”försvinner” annars. Mannen och sonen älskade grytan, den kommer dyka upp på middagsbordet många, många gånger. Serverade med kokt färskpotatis för mer mättnad. 👌
Leena margareta
2022-08-02Använde grekiska Halkidikioliver, blev riktigt god, lite syrlig smak!
Maria
2022-02-07