Pasta med basilika- och tomatsås
En enkel pastarätt är oftast den godaste! Här är en pasta med basilika- och tomatsås där du adderar röda linser i såsen för lite extra mättnad. Toppa rätten med lite färska tomater, solrosfrön för extra krispighet och lite ruccola för att addera grönska.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
4 dl vatten
20 g färsk basilika
1 1/2 dl torkade röda linser
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2787 KJ / 670 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer