Pasta med basilika- och tomatsås

17
0 Klimatsmart
Pasta med basilika- och tomatsås

En enkel pastarätt är oftast den godaste! Här är en pasta med basilika- och tomatsås där du adderar röda linser i såsen för lite extra mättnad. Toppa rätten med lite färska tomater, solrosfrön för extra krispighet och lite ruccola för att addera grönska.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Pasta med basilika- och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
förp pastasås basilika (à 390 g)
4 dl
vatten
20 g
färsk basilika
1 1/2 dl
torkade röda linser
4
port bönpasta (gärna spaghetti)
1
burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
-
salt
-
peppar
1 dl
solrosfrön eller pumpakärnor
65 g
rucola

För alla

Fri  från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta solrosfröna gyllenbruna i en torr, het panna. Oljan från tomaterna går utmärkt att använda till matlagning eller dressing.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2787 KJ / 670 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 74 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept