Bresaola med krämig gnocchi

30
0
Bresaola med krämig gnocchi

Kvällens middag tillagas i ett nafs och är mättande och gott! En perfekt vardagsmiddag med andra ord. Nykokt gnocchi blandas ihop med grädde, tunna skivor soltorkade tomater och basilika. De matiga kidneybönorna gifter sig fint med den salta bresaolan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017

Bresaola med krämig gnocchi

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
4
port pasta (gärna gnocchi)
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
80 g
soltorkade tomater
1
kruka basilika
1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 619 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept