Bresaola med krämig gnocchi
Kvällens middag tillagas i ett nafs och är mättande och gott! En perfekt vardagsmiddag med andra ord. Nykokt gnocchi blandas ihop med grädde, tunna skivor soltorkade tomater och basilika. De matiga kidneybönorna gifter sig fint med den salta bresaolan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
4 port pasta (gärna gnocchi)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
80 g soltorkade tomater
1 kruka basilika
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 619 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer