Lax med pasta pesto och tomater
Laxen får sin perfekta yta genom att smörstekas i en het panna. Pastan förbereds enligt anvisningar och blandas med pesto, salladslök, soltorkade tomater, tomathalvor samt mangoldskott. Detta serveras sedan tillsammans med den ljuvliga laxen. Smidigt och fantastiskt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
Ingredienser
2 portioner
1/2 ask miniplommontomater (à 250 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 port färsk spaghetti
300 g laxfilé
salt
peppar
1 tsk smör
2 msk pesto
60 g strimlade soltorkade tomater
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3285 KJ / 785 kCal
Fett29 g
Salt2.85 g
Kolhydrater58 g
Protein44 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakrikt och gott. Enkel tillagning.
Ingela
2022-10-21