Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med pasta pesto och tomater

Laxen får sin perfekta yta genom att smörstekas i en het panna. Pastan förbereds enligt anvisningar och blandas med pesto, salladslök, soltorkade tomater, tomathalvor samt mangoldskott. Detta serveras sedan tillsammans med den ljuvliga laxen. Smidigt och fantastiskt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna. Ansa och skiva salladslöken.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Krydda laxen med salt och peppar. Stek den i smöret i en stekpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  4. Blanda pastan med peston och vänd därefter ner salladslök, soltorkade tomater, tomathalvor och mangoldskott.
  5. Servera laxen till pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 ask miniplommontomater (à 250 g)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 2 port färsk spaghetti
  • 300 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 tsk smör
  • 2 msk pesto
  • 60 g strimlade soltorkade tomater
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3285 kJ / 785 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept