Bresaola med krämig gemelli

14
0
Bresaola med krämig gemelli

En snabblagad och god pastarätt är aldrig fel. Här har du en krämig gemellipasta med bresaola. Den får sin krämighet från grädde och mjölk som blandas med bönor, soltorkade tomater och basilika. Innan servering adderar du bresaolan och krispig broccoli. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Bresaola med krämig gemelli

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
4
port pasta (gärna gemelli)
1
förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
80 g
soltorkade tomater
1/2
kruka basilika
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 tsk
majsstärkelse
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite chiliflakes och vitt matlagningsvin.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2478 KJ / 591 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept