Bresaola med krämig gemelli
En snabblagad och god pastarätt är aldrig fel. Här har du en krämig gemellipasta med bresaola. Den får sin krämighet från grädde och mjölk som blandas med bönor, soltorkade tomater och basilika. Innan servering adderar du bresaolan och krispig broccoli. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
4 port pasta (gärna gemelli)
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
80 g soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 591 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer