Pasta med torrsaltat bacon och tomatsås
En underbart färgsprakande pastarätt med influenser från Medelhavet. Såsen består av zucchini, rökig bacon, mild rödlök och söta körsbärstomater som får puttra ihop tills smakerna gift sig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna casareccia)
1 zucchini
1 rödlök
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
170 g oliver med pimiento
100 g grana padano
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller ersätt den med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3051 KJ / 729 kCal
Fett39.6 g
Salt4.54 g
Kolhydrater59.4 g
Protein30.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer