Krämig svamppasta med rucola
Suveränt pastarecept som du tillagar på mindre än en halvtimme! Den oemotståndliga såsen gör du av grädde, mjölk och grana padano ost som blandas med lökfräst portabellosvamp och tomat. Resultaten blir en härligt krämig pasta som serveras med antipasto, rucola och gärna lite extra parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
2 förp pappardelle vitlök/persilja (à 250 g)
3 portabellosvampar
2 rödlökar
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ca 50 g finriven grana padano ost
2 förp kallskuret antipasto (à 120 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 651 kCal
Fett37 g
Salt5.15 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer