Krämig svamppasta med rucola

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
0
Krämig svamppasta med rucola

Suveränt pastarecept som du tillagar på mindre än en halvtimme! Den oemotståndliga såsen gör du av grädde, mjölk och grana padano ost som blandas med lökfräst portabellosvamp och tomat. Resultaten blir en härligt krämig pasta som serveras med antipasto, rucola och gärna lite extra parmesan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Krämig svamppasta med rucola

Ingredienser

4 portioner
2   förp pappardelle vitlök/persilja (à 250 g)
3   portabellosvampar
2   rödlökar
1 msk  olivolja
salt och peppar
250 g  körsbärstomater
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
ca 50 g  finriven grana padano ost
2   förp kallskuret antipasto (à 120 g)
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd pasta utan gluten.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2728 KJ / 651 kCal
Fett37 g
Salt5.15 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga