Krämig svamppasta med rucola

11
0
Krämig svamppasta med rucola

Suveränt pastarecept som du tillagar på mindre än en halvtimme! Den oemotståndliga såsen gör du av grädde, mjölk och grana padano ost som blandas med lökfräst portabellosvamp och tomat. Resultaten blir en härligt krämig pasta som serveras med antipasto, rucola och gärna lite extra parmesan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Krämig svamppasta med rucola

Ingredienser

4 portioner
2 förp pappardelle vitlök/persilja (à 250 g)
3 portabellosvampar
2 rödlökar
1 msk olivolja
salt och peppar
250 g körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ca 50 g finriven grana padano ost
2 förp kallskuret antipasto (à 120 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd pasta utan gluten.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2728 KJ / 651 kCal
Fett 37 g
Salt 5.15 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden