Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig svamppasta med rucola

Suveränt pastarecept som du tillagar på mindre än en halvtimme! Den oemotståndliga såsen gör du av grädde, mjölk och grana padano ost som blandas med lökfräst portabellosvamp och tomat. Resultaten blir en härligt krämig pasta som serveras med antipasto, rucola och gärna lite extra parmesan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skär svampen i skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  3. Stek svampen och löken i olivoljan i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  5. Dela tomaterna i halvor.
  6. Koka upp grädden och mjölken i pastakastrullen och låt den koka försiktigt ca 2 minuter. Riv osten och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda pastan med såsen, strö på svampfräset och tomaterna.
  8. Servera med antipasto, rucola och gärna lite extra parmesan.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd pasta utan gluten.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp pappardelle vitlök/persilja (à 250 g)
  • 3 portabellosvampar
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ca 50 g finriven grana padano ost
  • 2 förp kallskuret antipasto (à 120 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2728 kJ / 651 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer