Tagliatelle och broccolisås med skinka
Pasta med sås, javisst! Här med en krämig, slät broccoli- och skinksås. Broccolin får koka ihop med grädde och buljong. Sedan tillsätts strimlad skinka och den rivna grana panadoosten. För lite extra kryddning, tillsätt lite krossad grönpeppar. Servera tillsammans med tomathalvor. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)
Broccolisås
1 dl hackad gul lök
1/2 påse broccoli (à 425 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
100 g grana padano
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 684 kCal
Fett34 g
Salt4.91 g
Kolhydrater53 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god sås. Har testat att byta ut skinkan mot antingen halloumi, bacon eller champinjoner då jag inte är så förtjust i skinkan. Champinjoner i blev sådär men halloumi och bacon blev toppen
Karin
2024-07-05Använde 🥓 instället för skinka
Vasilios
2023-07-26Snabbt, lätt och gott för en som annars avskyr broccoli
Johanna
2020-06-25