Tagliatelle och broccolisås med skinka

68
4
Tagliatelle och broccolisås med skinka

Pasta med sås, javisst! Här med en krämig, slät broccoli- och skinksås. Broccolin får koka ihop med grädde och buljong. Sedan tillsätts strimlad skinka och den rivna grana panadoosten. För lite extra kryddning, tillsätt lite krossad grönpeppar. Servera tillsammans med tomathalvor. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015

Tagliatelle och broccolisås med skinka

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna tagliatelle)

Broccolisås

1 dl hackad gul lök
1/2 påse broccoli (à 425 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
100 g grana padano
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
250 g körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut grana padano.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Krossa gärna lite grönpeppar och smaka av såsen med om man vill ha lite mer kryddig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Johanna

2020-06-25

Snabbt, lätt och gott för en som annars avskyr broccoli

Sophie

2020-03-11

Otroligt god!

Eva

2020-02-15

Så himla gott! Jag följde inte receptet helt och h hållet men detta kommer garanterat ätas igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 684 kCal
Fett 34 g
Salt 4.91 g
Kolhydrater 53 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden